5 trinn for å oppnå en minimalistisk livsstil

Minimalisme handler om å redusere ned til det mest fundamentale. Det å leve mer minimalistisk har for mange blitt et svar på en stressende hverdag. Hvorfor, tenker du kanskje? Å leve med færre eiendeler, eller færre ting om du vil, kan gi en større ro og følelse av kontroll. Lurer du på om en minimalistisk livsstil passer deg, og hvordan du skal få det til?


Hvordan du kan gå fram

Vi har noen enkle forslag til hvordan du kan endre måten du bor og lever på, ved å eie mindre:

 1. Rydd
  Det kan lønne seg å starte med ett rom. Sett gjerne opp en liste, og vurder hver gjenstand: er det noe du bruker ofte, er det ting som gir glede? Når brukte du den sist? Er svaret nei, men du tror du kan trenge det i fremtiden? Skriv ned hva det er, plasser det i en eske – og fortsett derfra. Trenger du den ikke lenger? Gi bort, selg – eller plasser på minilager.
 2. Organiser
  Etter hvert som du jobber deg gjennom rom for rom: organiser det du skal beholde i rommet, eller legg vekk det du ønsker å beholde, men ikke trenger å ha lett tilgjengelig. Ved å lage deg et system for det du legger vekk (lister, tydelig markerte oppbevaringsenheter), er det enkelt å gjennomgå det senere.
 3. Prioriter
  Når du har ryddet og organisert tingene dine – gjør harde prioriteringer. En minimalistisk livsstil handler ikke om å ha minst mulig gjenstander, men om å prioritere hva du faktisk trenger og som gir livet ditt verdi. Det er plass til det du for eksempel har en mer sentimental tilknytning til, men strengt talt ikke trenger. Trenger du tid på avgjørelsene er et minilager en fin løsning – der kan tingene ligge til du har vurdert om du faktisk trenger de.
 4. Vurder innkjøpene
  Etter å ha gjort jobben med å rydde, organisere og prioritere må du også være bevisst på hva du bringer inn i hjemmet ditt fremover. Tenk godt over det faktiske behovet. Vent noen uker – så vet du om behovet faktisk er der eller om det er en impuls. Du kan spare mye tid og mer penger ved å vurdere hva du faktisk trenger og å sette pris på det du virkelig trenger.
 5. Gjennomgå
  Når det har gått noen måneder, et halvt år – et år – gå gjerne igjennom tingene du har lagt vekk eller satt på minilager. Kanskje er du nå klar for å gi slipp på noe du var usikker på. Etter litt betenkningstid er det lettere å bli bevisst på prioriteringene dine, eventuelt har disse endret seg siden sist.

Enkel, minimalistisk livsstil

Fumio Sasaki er en japansk forfatter som kan gi konkrete tips om hvordan lykkes med å kvitte seg med ting. The Minimalist, en serie produsert av Netflix, gir også enkle råd for å klare seg med få ting. Lag mer plass til glede og ro, med en mer minimalistisk livsstil. Du får da mer tid til de andre tingene i livet.


Hos Second Space tilbyr vi ulike alternativer for deg som ønsker et minilager i Oslo, Tromsø, Trondheim er bare noen av mange lokasjoner hvor du finner oss. Her kan du oppbevare tingene dine, og enkelt hente frem det du trenger når du trenger det.

Om informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Vi bruker informasjonskapsler primært for å forbedre og analysere opplevelsen av nettsiden vår og for markedsføringsformål. Fordi vi respekterer personvernsrettighetene dine, kan du velge å ikke akseptere visse typer informasjonskapsler. Klikk på de forskjellige kategorioverskriftene for å finne ut mer og endre standardinnstillingene. Blokkering av visse typer informasjonskapsler kan ha en negativ innvirkning på opplevelsen av nettsiden og kan begrense tjenestene vi kan tilby deg.
Les mer.
Lagre mitt valg
Godta alle