Flytteprosess: Deling av bo ved skilsmisse og separasjon

Visste du at sensommeren er høysesong for samlivsbrudd? Det å ha ferie sammen kan være en utløsende faktor for par som over tid har kjent på det at samlivet ikke lenger fungerer. Uansett om det blir en permanent eller midlertidig flytteprosess – plasser tingene hos Second Space. Vi har ingen bindingstid, for du vet jo aldri om det blir en «second chance».


Når bruddet er en realitet

Et samlivsbrudd er alt annet enn enkelt. For mange vil det følge en flytteprosess nokså raskt, som blant annet deling av innbo er del av. Når du skal starte på nytt - alene – er det et par punkter som kan hjelpe på veien:

Egen økonomi

Mange par har felles økonomi og det er viktig å få oversikt over hvordan utgifter og inntekter ser ut når dette vil endre seg.

Dersom du og ektefellen har felles økonomi, kan du oppleve at den andre parten krever skjevdeling. Sørg for at du vet hva eiendommen deres er verdt, så får du bedre oversikt. Kanskje skal en part overta boligen, dersom det er mulig å kjøpe ut den andre.

Avtale om fordeling

Hvem skal overta de ulike eiendelene etter bruddet, og er det uenighet rundt eierskap? I løpet av et samliv vil det være naturlig med anskaffelse av felles eiendeler. Samtidig har mange egne verdier som ble tatt med inn i ekteskapet.

Eiendeler ved skilsmisse kan føre til konflikt, og det er derfor lurt å lage en fordelingsavtale. Klarer dere ikke det, kan det være lurt å kontakte en advokat. Noen ganger er skjevdeling mer riktig, dersom en har hatt med seg verdier før en giftet seg. Det samme kan gjelde arv eller gave.

Felles barn

Snakk med barna deres, vær ærlige om hva som skjer og hvordan det vil forandre og påvirke hverdagen. Her er det også viktig at dere snakker dere imellom om økonomi når det kommer til barna, og hvordan dere skal dele ansvaret. Et nytt hjem er en stor forandring også for barn.

Deling av bo ved skilsmisse

Det kan være vanskelig å bli enig om fordeling av eiendeler ved skilsmisse. Når ektefellene eier verdier, og det tas ut begjæring om separasjon, vil ektefellenes samlede formue påvirke fordelingen. Dette kan gi en part rett til å overta en større del av et salgsoppgjør av bolig, for eksempel. Her er det lurt å bruke god tid på å finne gode løsninger.

Midlertidig, smart oppbevaring

Det kan være krevende å oppleve at samlivet blir brutt, og desto mer utfordrende å tenke klart når eiendeler skal deles mellom dere. Det betyr ikke at du ikke kan ta smarte valg som gjør prosessen litt enklere, selv når dere ikke klarer å bli enige om hvem som egentlig kjøpte det Pushwagner-bildet, og hvem som skal ha designsofaen.

Unngå å gi bort verdiene i ren frustrasjon, finn heller en løsning som passer dere begge. Kanskje et lager kan være en løsning, enten det er fordi en av dere skal flytte eller fordi det er eiendeler dere ikke vet hva dere skal gjøre med enda? Second Space er et godt alternativ, uten bindingstid og med mulighet til å leie samme dag.

Second Space – second chance?

Det kan være tøft å starte på nytt, med ny adresse og ny bolig. Vi hjelper deg med en midlertidig plass til tingene dine, mens du finner ut av de viktige detaljene i den nye hverdagen. Hvem vet, kanskje det ikke blir behov for lagring så altfor lenge.

Finn nærmeste lagerløsning på våre nettsider, og ta kontakt om du har spørsmål. Vi kan ikke hjelpe med de store spørsmålene, men vi kan hjelpe med å bidra til at dine eiendeler er trygt plassert på minilager.

Om informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Vi bruker informasjonskapsler primært for å forbedre og analysere opplevelsen av nettsiden vår og for markedsføringsformål. Fordi vi respekterer personvernsrettighetene dine, kan du velge å ikke akseptere visse typer informasjonskapsler. Klikk på de forskjellige kategorioverskriftene for å finne ut mer og endre standardinnstillingene. Blokkering av visse typer informasjonskapsler kan ha en negativ innvirkning på opplevelsen av nettsiden og kan begrense tjenestene vi kan tilby deg.
Les mer.
Lagre mitt valg
Godta alle